Com participar

Text

NacionalsInternacionals

Aquesta guia t'explica tots els passos a seguir per participar a la XXII Exporecerca Jove.

 • 05/02/2021 05/02/2021

  Enviar sol·licitud

   
  Registra't. Quan ho facis se t'enviarà un correu per activar l'usuari. Entra al teu usuari on trobaràs la ID del teu treball i el formulari que hauràs d'omplir per seguir amb la sol·licitud.
  Al formulari hauràs d'introduir tota la informació requerida sobre el teu projecte: títol del treball, vídeo explicatiu, document PDF, tutor, centre educatiu, temàtica...

  VÍDEO
  Grava't en seqüència explicant el teu treball durant 1 minut i 30 segons (màxim). No acceptarem grans postproduccions ni muntatges. Ens interessa el contingut del teu discurs, no la qualitat tècnica del vídeo, així que inclús pots gravar-te amb el mòbil.

  Com fer-nos arribar el vídeo?
  1. Penja el vídeo a YouTube (www.youtube.com) en ocult
  2. Copia el link del vídeo a l'apartat corresponent de la informació del projecte

  DOCUMENT PDF
  Penja el document del teu projecte en format PDF, amb una llargada màxima de 3 fulls. Els 2 primers poden incloure imatges.

  Pots veure com preparar el vídeo i el PDF correctament a l'apartat 'Com preparar una bona sol·licitud'.
 • 08/02/2021 08/02/2021

  Publicació treballs seleccionats

   
  Notificarem qui ha sigut seleccionat per participar a l'Exporecerca Jove via correu electrònic i al vostre perfil del web.

  Aquells en llista d'espera i els no seleccionats també seran notificats.
 • 12/02/2021 12/02/2021

  Enviar Inscripció

   
  Els participants acceptats podran realitzar tot el procés d'inscripció des de l'usuari.

  Per formalitzar la inscripció, omple les dades requerides de tots els autors i fes el pagament de 15€ per autor (10€ per participants de centres associats).
 • 27/02/2021 27/02/2021

  XXII Exporecerca Jove: Fase online

   
  - Prepara la presentació online: pots utilitzar recursos digitals com a suport compartint pantalla.

  - Exposa: L’Exporecerca estarà dividida en diferents franges d’exposició:
  1. Dissabte 27 de febrer: de 11-14h i de 15-17h.
  2. Diumenge 28 de febrer: de 10-14h.

  En cadascuna d’aquestes franges, hi haurà diferents sales virtuals que funcionaran de manera simultània. En cada sala virtual, hi haurà 4 treballs i 4 jurats. Cada treball disposarà de 10 minuts per exposar i després podrà interactuar amb el jurat. Durant la resta de la franja, podrà escoltar les presentacions dels altres participants. Totes les sales estaran obertes al públic.

  Al llarg de tota la Fase Online, cada treball exposarà un mínim de dos cops, repartits en dues franges horàries diferents prèviament assignades, on serà avaluat per un mínim de 8 jurats diferents. Tots els treballs de la Fase Online poden optar als Premis de Patrocinadors.

  - Selecció de finalistes: el 28 de febrer a la tarda, anunciarem els 20 treballs que passen a la Fase Final, i que optaran als Premis Exporecerca i Mencions ISEF.
 • 26/03/2021 26/03/2021

  XXII Exporecerca Jove: Fase final

   
  Prepara’t una exposició sobre el teu projecte de 10 minuts i el suport audiovisual que necessitis.

  Exposa: Cada finalista, farà una presentació davant de tot el jurat i el públic de la Fase Final en un auditori. L’exposició s’ha d’ajustar al temps indicat.

  Cerimònia de cloenda: Diumenge a la tarda, s’atorgaran els Premis de la XXII Exporecerca Jove així com els diferents Premis de Patrocinadors.

Com preparar una bona sol·licitud

Per preinscriure't a l'Exporecerca Jove necessites preparar un vídeo i un arxiu PDF. En l'arxiu PDF volem veure el contingut més important del treball, i en el vídeo com t'expresses al explicar-lo.
Des de MAGMA hem decidit que tots aquells que vulguin participar a l'Exporecerca Jove hauran de preparar un vídeo de màxim 1 minut i 30 segons explicant de què tracta el seu treball. D'aquesta forma la selecció dels participants s'agilitzarà i podrem escollir tenint en compte també l'expressió oral dels candidats. Tot i això, volem que el vídeo sigui el més senzill possible, enregistra't amb qualsevol càmara no professional que tinguis per casa, fins i tot la del mòbil. Imagina't que estàs parlant amb una persona la qual no coneix de què va el teu treball, t'hauràs de centrar en les parts més rellevants i importants, recorda que només tens un minut! La qualitat del vídeo no recaurà en la de la imatge, sinó en l'expressió i la capacitat de síntesi.

Un cop enregistrat puja'l a Youtube, posa'l en ocult i envia'ns l'enllaç a través del teu usuari.
A l'arxiu PDF volem veure el contingut del treball més important, només podràs omplir tres cares de full , però la tercera queda reservada per la bibliografia (NO hi pot haver annexos, però a les dos primeres s'hi poden incloure fotografies). Per tant, hauràs de sintetitzar el màxim sense deformar el treball i mostrant tot allò que creguis que diferencia el teu treball de la resta.

Has d'incloure els següents apartats:
 • Títol del projecte
 • Nom dels autors
 • Centre educatiu
 • Introducció
 • Hipòtesi i Objectius
 • Metodologia
 • Resultats
 • Bibliografia
El format haurà de ser el següent:
 • Lletra Arial 11
 • Interlineat 1.5
 • Títols d'apartats en negreta
 • Màxim dos pàgines pel contingut i una tercera per la bibliografia

PER QUÈ ÉS IMPORTANT EL VÍDEO? COM PREPARAR-LO?

COM PREPARAR L'ARXIU PDF?

Vídeo de mostra
Arxiu de mostra
Descarga la rúbrica que els de l'equip de MAGMA farem servir per seleccionar els participants (clica aquí)

Com preparar una bona exposició

Si t'agradaria anar a països d'arreu del món a presentar el teu treball de recerca, aprofita l'oportunitat i prepara la millor exposició que puguis, d'aquesta manera aconseguiràs millors valoracions del jurat i tindràs més possibilitats de guanyar un premi Exporecerca Jove.

De cara a facilitar la feina al jurat, es recomana als participants que preparin una exposició del seu treball que no superi els 10 minuts. Per poder optar a tots els premis, cal saber defensar el treball en català/castellà i en anglès.

PREPARA UN BON ESTAND

A l'Exporecerca Jove valorem molt positivament la claredat i la senzillesa de les exposicions. Tot i això, haureu d'intentar adaptar el vostre discurs a la persona que estigueu explicant el vostre projecte. A més a més, recomanem que tingueu un bon acompanyament audiovisual. Al vostre estand podeu penjar fotografies, imatges, pòsters, etc. També podreu exposar maquetes, portar una pantalla o qualsevol cosa que us vingui a la ment. Tots els estands es trobaran sobre una taula i hi haurà un endoll connectat a la xarxa elèctrica. Recordeu que els estands són de cartró, no es pot penjar gaire pes.

Mides estand:
 1. Els panells laterals són 50cm x 100cm cadascun
 2. El panell central és 100cm x 100cm (visible 95cm x 100cm)
 3. Títol/capçalera proporcionada per MAGMA
Descarrega la rúbrica que el jurat farà servir per avaluar els participants (clica aquí)

Estand

estand