Aquest web fa servir galetes per assegurar una bona experiència d'usuari. Apren-ne més

jurat

El Jurat de l’Exporecerca Jove està organitzat per MAGMA, Associació per Promoure la Recerca Jove. Consisteix en un gran grup d’experts en diverses branques del coneixement aliens a l’associació que, de manera totalment altruista, dedica una part del seu temps a avaluar els treballs que es presenten a la fira.

Per què és important el jurat?

Gràcies a les valoracions proporcionades pels membres del jurat, MAGMA, Associació per Promoure la Recerca Jove pot atorgar els premis Exporecerca Jove que permeten als participants continuar la tasca de difusió de la seva recerca. Aquests premis consisteixen en la inscripció a altres mostres, fires o trobades d’àmbit nacional o internacional. La llista de premis es pot consultar al apartat de premis. La qualitat de la valoració resideix més aviat en un intercanvi d’idees, una conversa de “tu a tu” entre dos investigadors, un d’experimentat – el membre del jurat - i un d’inexpert i novell - el participant - que dialoguen a propòsit d’una recerca. En aquest sentit s’encoratja al jurat perquè, alhora que valora el projecte, comenti i aconselli el participant sobre possibles millores a realitzar en un futur en la recerca presentada.

OPINIONS DE JURATS DE PASSADES EDICIONS

XVIII Exporecerca Jove:
"Me lo comentó una compañera de trabajo … y confieso que antes de ir no estaba muy convencido de participar. Fui el jueves por la tarde con la idea de hacer la valoración de los trabajos rápidamente. Lo que me encontré allí me sorprendió enormemente. Tanto que volví el viernes porque me quedaron trabajos sin evaluar y además quería conocer algunos que no estaban en mi lista. Tras esta experiencia he recuperado la confianza en el futuro de la ciencia, he disfrutado enormemente y espero que el año que viene me permitáis volver a participar de jurado…."

XVII Exporecerca Jove:
"Ha estat una experiència molt enriquidora. Vaig tenir l'oportunitat d'escoltar recerques molt interessats i adonar-me que hi ha joves amb voluntat de crear un futur millor. Em vaig quedar amb ganes de més i no tinc cap dubte que repetiré."

97% del jurat de la XX Exporcerca Jove recomana la experiencia amb un de 9,2 sobre 10

Qui pot ser membre del jurat?

Tothom qui estigui interessat en la recerca i la seva difusió pot participar en aquest projecte. A cada edició comptem amb un centenar de membres d’un jurat que, desinteressadament, contribueixen a fer possible l’Exporecerca Jove amb una feina gens senzilla però imprescindible. Si volguessis formar part del jurat, registra't a magmarecerca.org/registre_jurat. Si tens qualsevol dubte envia’ns un correu a: jurat@magmarecerca.org.
Els requisits per ser membre del jurat són els següents:
  • Haver acabat uns estudis superiors (o estar a l'últim curs)
  • No complir les incompatibilitats, que són: ser tutor d'algun treball o familiar d'un participant.
  • En cas de ser docent en un centre que participi amb algun treball, avaluarà altres treballs.
  • Finalment entendre la nostra filosofia i tenir ganes i motivació per fer aquesta tasca.

Com s'avaluen els treballs?

Cada membre del jurat avalua entre 8 i 10 treballs que se li assignen prèviament segons les seves preferències i atorga una puntuació en diferents apartats, que es troben descrits al document adjunt amb els criteris d’avaluació (enllaç al document). Un cop hagin entregat les seves valoracions al mostrador de JURAT, una persona aliena a l’organització i que ha estat anomenada com a auditor, introduirà les valoracions en un programa informàtic que efectuarà una suma ponderada, diferenciant entre les 4 categories (Categoria A de 1r o 2n d’ESO, Categoria B de 3er o 4t d'ESO, Categoria C de Batxillerat i Cicles Formatius, Categoria E d'estrangers). També calcula la mitjana de les valoracions assignades a cada criteri i de la valoració global obtinguda proporcionant així un índex de la qualitat dels treballs presentats.

Quan i on es fa de jurat?

L’avaluació dels treballs assignats es pot dur a terme assistint durant un matí o una tarda a la fira. Tot i això, els membres del jurat tenen total llibertat per distribuir-se el temps d’avaluació al llarg dels tres dies que dura la fira dins dels següents horaris (provisional):
  • Dijous 27 de febrer: de 10h a 13h i de 15h a 17h
  • Divendres 28 de febrer: de 10h a 13h i de 15h a 17h
  • Dissabte 29 de febrer: de 10h a 13h
L’acte es realitza a La Farga de l'Hospitalet.

Què cal fer el dia de l'avaluació?

En arribar al recinte de la mostra s’hauran de dirigir al mostrador de JURAT (si no el troben poden dirigir-se al Punt d’Informació on se’ls indicarà on està situat). En aquest moment, se’ls demanarà el DNI per comprovar que forma part del Jurat, se’ls comunicarà quins són els estands i aspectes que se’ls ha assignat per avaluar, i se’ls farà entrega de:
  • Un plànol del recinte amb la ubicació dels estands.
  • Un recordatori dels criteris d’avaluació i alguns suggeriments per a la seva tasca.
  • El full d’avaluació dels treballs, que hauran de retornar signat a l’organització.
La valoració s’haurà d’entregar abans del dissabte 29 de febrer a les 13h del matí.

Preguntes freqüents

Podríeu pagar-me el pàrquing, estança, ... ?
Tot i que som una fira de gran renom, MAGMA és una associació sense ànim de lucre. Degut això, no podem subsidiar les despeses dels jurats per que vinguin.

Hi ha alguna mena de reconeixement per formar part del jurat?
Sí. Tots els jurats que avaluïn durant una certa edició tindran un certificat firmat pels directors corroborant-ho.
info@magmarecerca.org

+34 663 340 633
Només whatsapp, no acceptem trucades
Horari de resposta: Dilluns a divendres 16-20h

Contacta