logo_magma21

Premis

Premis Exporecerca Jove

Els Premis Exporecerca Jove atorgats per MAGMA, gràcies a l’aportació econòmica de diversos patrocinadors d’entitats públiques i privades, es proposen continuar la tasca de difusió de la recerca entre el jovent, facilitant no només la comunicació dels resultats de les seves recerques a la societat, sinó també l’intercanvi d’idees i d’experiències entre joves amb inquietuds similars de dins i de fora les nostres fronteres. Per aquest motiu, els premis consisteixen en un diploma acreditatiu i, per als treballs presentats per participants espanyols, s’afegeixen a aquests diplomes borses per a la inscripció en altres mostres, fires i/o trobades ja siguin d’àmbit internacional, nacional o autonòmic. Les borses inclouen la inscripció, la manutenció i l’allotjament durant els dies de la celebració de l’activitat. La resta de les despeses –transports fins a i des de l’estació o l’aeroport o dins de la ciutat on es celebri l’esdeveniment, begudes no proporcionades als dinars, l’entrada als museus en visites no organitzades per l’entitat que convoca l’activitat, records, regals…- són a càrrec dels interessats.

En el cas que el nombre d’autors del treball guardonat superi el màxim de persones subvencionades pel premi i tots ells desitgin assistir, aleshores, i sempre que sigui possible l’acceptació de la seva participació en la fira indicada, les despeses generades per l’excés de participants correran a càrrec dels autors del treball.

Si per múltiples possibles circumstàncies, els guardonats no poguessin finalment participar en les mostres per a les que han estat acreditats, no podran reclamar cap tipus de compensació ni l’abonament de la quantia de la subvenció concedida.

Els participants s’agrupen en cinc categories segons els estudis cursats o la titulació en el curs acadèmic durant el qual se celebra l’Exporecerca Jove. Llevat que el número de participants en una categoria sigui molt reduït, cada una d’elles opta als mateixos tres premis -primer, segon i tercer-, sense que influeixi en la importància del premi l’edat dels guardonats. També es poden atorgar accèssits si la qualitat dels treballs no premiats ho demana. En el nombre d’accèssits, a més a més de la valoració del Jurat, pot influir el nombre de treballs exhibits en cada categoria. Els premis seran atorgats d’acord amb les valoracions efectuades per un Jurat de persones alienes a MAGMA i que no han intervingut a l’organització de l’EXPORECERCA JOVE. A través de les seves valoracions, aquest Jurat pot declarar desert un o més premis.

En la present edició de l’Exporecerca Jove els premis són:

1er premi

 • Categories A, B, C, D i E: Diploma acreditatiu.
 • FECYT i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a més, dota els guardonats de nacionalitat espanyola amb una subvenció, per a un màxim de dues persones, per participar en l’ESE (Exposcience Europea) o l’ESI (Exposciencia International) que se celebren, alternativament, en un país d’Europa o del món.

 

2n premi

 • Categories A, B, C, D i E: Diploma acreditatiu.
 • FECYT i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a més amés, dota els guardonats de nacionalitat espanyola amb una subvenció, per a un màxim de dues persones, per participar en diverses fires i congressos:
  • Categoria A: Una subvenció, per a un màxim de tres persones, per participar en MCTEA (Parà, Brasil).
  • Categoria B: Una subvenció, per a un màxim de tres persones, per participar en ENJOCITI (Tandil, Argentina).
  • Categoria C: Una subvenció, per a un màxim de tres persones, per participar en Fira DOESEF (Izmir, Turquia).
  • Categoria D: Una  subvenció, per a un màxim de tres persones, per participar en Fira DOESEF (Izmir, Turquia).

 

3r premi

 • Categories A, B, C, D i E: Diploma acreditatiu.
 • FECYT i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a més amés, dota els guardonats de nacionalitat espanyola amb una subvenció, per a un màxim de dues persones, per participar en diverses fires i congressos:
  • Categoria A: Una  subvenció, per a un màxim de tres persones, per participar en Moccin 2015 (Natal, Brasil).
  • Categoria B: Una subvenció, per a un màxim de tres persones, per participar en Expo Vedy (Bratislava, Eslovàquia).
  • Categoria C: Una subvenció, per a un màxim de tres persones, per participar en I Giovani e les Scienze (Milà, Itàlia).

 

1er accèssit

 • Categories A, B, C, D i E: Diploma acreditatiu.

 

Premis especials MAGMA (només per a les categories A, B, C i D)

 • Arts i lletres: atorgat pel jurat de MAGMA al millor treball d’aquests àmbits. El premi consisteix en un diploma acreditatiu i una subvenció, per a un màxim de tres persones, per participar a la mostra Galiciencia (Ourense). Està subvencionat per Tecnopole.
 • Ciències socials: atorgat pel jurat del MAGMA al millor treball d’aquest àmbits. El premi consisteix en un diploma acreditatiu i una subvenció, per a un màxim de tres persones, per participar a la mostra Galiciencia (Ourense). Està subvencionat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
 • Jordi Domènech: atorgat pel jurat MAGMA al millor treball de les categories B i C. Consisteix en un diploma acreditatiu i una subvenció, per a un màxim d’una persona, per participar en l’expociència Mostratec a Brasil. Està subvencionat per la familia Domènech Lizcano.
 • Intel ISEF Fundació Catalunya-La Pedrera: atorgat pel Jurat MAGMA al millor treball de Batxillerat i 4t d’ESO. Consisteix en un diploma acreditatiu i una subvenció per participar en l’Expociència INTEL-ISEF que se celebra anualment als Estats Units. Està subvencionat per Intel ISEF Fundació Catalunya-La Pedrera.

 

Mencions especials de la INTEL-ISEF atorgades per MAGMA (només per a les categories A, B, C i D)

Les mencions consisteixen en un diploma acreditatiu atorgat per les següents associacions:

 • I​NTEL Excellence in Computer Science Award.
 • RICOH Americas Corporation, dirigit a treballs relacionats amb les ciències ambientals.
 • YALE Science and Engineering Association, Inc.
 • American Meteorological Society.
 • American Psychological Association.
 • ASM Materials Education Foundation.
 • Associaton for Women Geoscientists.
 • Mu Alpha Theta Award from the National High School and Two-Year College Mathematics Honor Society.
 • The Society for in vitro Biology.

Premis d’altres entitats

Cal destacar que dins el marc de la celebració de l’Exporerca Jove, altres entitats convoquen premis, dirigits exclusivament als participants en la fira i valorats i atorgats per un jurat propi, que també són lliurats durant l’acte de cloenda de l’Exporecerca. Són els següents:

 • Premi Intel ISEF Fundació Catalunya-La Pedrera: Convocat per Fundació Catalunya-La Pedrera. Dirigit als treballs de Batxillerat i 4t d’ESO relacionats amb les Matemàtiques, la Tecnologia i/o les Ciències Experimentals. Consisteix en una subvenció per a participar a la Intel® International Science and Engineering Fair® (Intel ISEF), la fira de treballs de recerca pre-universitaris més gran del món, que se celebra anualment als Estats Units.
 • Premi Penguin Random House: Convocat per Penguin Random House i adreçat a alumnat de Batxillerat per a treballs relacionats amb les Lletres. Consisteix en una subvenció de 1.500€ per al pagament de les quotes universitàries del primer any d’uns estudis de Humanitats, especialitat de Lletres i d’unes pràctiques a l’empresa. Si el treball fos presentat per més d’un autor, la subvenció és a repartir entre els components de l’equip.
 • Premi “L’Escola de l’aigua”: Premi per a treballs d’investigació sobre la millora de la qualitat de vida a través del progrés en la qualitat de l’aigua, la gestió dels recursos hídrics, la protecció o el tractament de l’aigua, ja sigui potable o residual. Adreçat a alumnat de centres espanyols, menors de 21 anys. El Premi consistirà en que el treball guanyador sigui finalista de la convocatòria espanyola del concurs “Stockholm Water Junior Prize” (maig). El premi per al guanyador de la final nacional serà la participació, totalment subvencionada, a  la final internacional (agost).
 • Premi Parc Científic de Barcelona: Convocat i atorgat per aquesta entitat. Opten els treballs relacionats amb les Ciències. Consisteix a participar en un dels tallers organitzats pel PCB i en una visita a un laboratori ubicat al PCB
 • Premi IIB Sant Pau en Ciències de la Salut: Convocat per l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Sant Pau per als treballs relacionats amb l’àmbit de les ciències de la Salut. Consisteix en una estada tutoritzada d’un dia als laboratoris de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Sant Pau. El premi de l’estada tutoritzada sols es per la categoria C (1er i 2ª de Baxillerat)
 • Premi del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC): Convocat pel CSIC. Els primers premis d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius obtindran un obsequi consistent en un lot de publicacions del CSIC segons la temàtica de la recerca i la visita a un Institut del CSIC de proximitat per ampliar els coneixements del seu projecte.
 • Premi Societat Catalana de Biologia: Atorgat per la Societat Catalana de Biología als treballs relacionats amb les Ciències de la Naturalesa. Consisteix en una subvenció econòmica als treballs seleccionats per participar en “Zientzia Azoka” (País Vasc) i en “Actividades MC2′′ (A Coruña). Aquesta subvenció serà utilitzada per sufragar part dels desplaçaments necessaris.
 • Premi “Ciencia en Acción”: Convocat pel comitè d’organització d’aquesta Associació, i consistent en una beca de participació en el certamen de Ciencia en Acción de l’any en curs.
 • Premi del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (Col·legi dels docents i els professionals de la Cultura): guardona amb una subvenció amb valor de 200€ al treball de la Categoria A i/o B seleccionat per MAGMA per participar a la Feria de la Ciencia de Jerez de la Frontera (Cádiz).
 • Premi Obra Social la Caixa”: Convocat per Obra Social “la Caixa”. Consistent en un lot de llibres científics i la publicació del treball al blog de CaixaCiencia.
 • Premi Diari ARA: La temàtica dels treballs s’ha de referir a comunicació i periodisme i està dirigit a l’alumnat d’ESO, Batxillerat, Cicles de Formació de Grau Mitjà, Universitat i Cicles de Formació de Grau Superior. El premi consistirà en una subscripció digital gratuïta durant un any per a tots els membres de cada grup guanyador.
 • Premi TMB Educa: Convocat per Transports Metroplitans de Barcelona. La temàtica dels treballs ha de referir-se al transport públic. El premi consisteix en una subvenció de 200€ per participar en el “Encuentro de Alumnado Investigador”, que se celebra anualment en un localitat de la província de Càdis i i un obsequi pels joves guanyadors.
 • Premi Diversitat Tecnològica: Convocat pels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. El premi consisteix en una visita, per a tot el grup classe dels guardonats, al Centre Comandament Integrat i Centre Operatiu de Rubí, així com en deu forfaits d’un dia a una de les estacions del Grup d’FGC: La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot o Port Ainé a repartir entre els guanyadors/es.
 • Premi TRAMeduca: Convocat per TRAM. La temàtica dels treballs ha de referir-se al transport públic. El premi consisteix en una subvenció de 200€ per participar en el “Encuentro de Alumnado Investigador”, que se celebra anualment en un localitat de la província de Càdis i un obsequi pels joves guanyadors.
 • Premi Societat Catalana de Tecnologia (SCT): Convocat per la SCT, entitat filial de l’Institut d’Estudis Catalans. El premi consisteix en la publicació i difusió del treball des de la SCT i en una visita a les instal·lacions d’un centre tecnològic.
 • Premi Exporecerca Ciència en Societat: Convocat per la Fundació Ciència en Societat. Opten els treballs relacionats amb la transmissió del coneixement científic a la societat.
 • Premi Ingenia Motion Control: Convocat per l’empresa Ingenia Motion Control. Destinat a treballs tecnològics en l’àmbit de l’electrònica, la robòtica i la informàtica. El premi consisteix en un kit de desenvolupament electrònic programable.
 • Premi Divulgació Científica: Convocat pel Centre Kepler a treballs d’ESO, per la seva capacitat per comunicar de forma didàctica la investigació científica duta a terme. El premi consisteix en una inscripció trimestral gratuïta a un dels següents tallers oferts al Centre Kepler: Matemàtiques, Robòtica, Física o Astronomia, així com l’exposició i difusió del treball de recerca durant una setmana a l’Escola Costa i Llobera de Barcelona.
 • Premi Ràdio Club La Salle: Convocat pel Ràdio Club La Salle, dirigit a treballs d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, relacionats amb les comunicacions radioelèctriques terrestres o espacials o Radioastronomia. Es valorarà positivament la utilització de receptors digitals tipus SDR, equips de radioaficionat, PMR o banda ciutadana. El premi consisteix en una Visita a les instal·lacions tècniques de TV3 de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Generalitat de Catalunya.
 • Premi Casa Àsia: Convocat per Casa Àsia, a treballs de recerca d’alumnes de secundària de centres educatius de Catalunya que es destaqui per donar a conèixer les aportacions en el terreny de la ciència, la tecnologia i les arts del continent asiàtic i la regió del pacífic. El premi consistirà en la inscripció gratuïta a un dels tallers o cursos trimestrals de l’amplia oferta de Casa Àsia.
 • Reconeixement del Públic: Atorgat pels visitants de l’EXPORECERCA JOVE. Dotat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.
 • Reconeixement dels Participants: Atorgat pels participants de l’EXPORECERCA JOVE, aquest premi és dotat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Premi Especial Fundació Catalunya – La Pedrera

 • DESIGN OF A POLYMERIC REPLICA OF THE HUMAN AORTIC ARCH FOR IN VITRO EXPERIMENTATION – Maite Molins

 

Premi Especial INTEL

 • EVALUACIÓN DEL USO DE PERROS PARA LA DETECCIÓN DEL ESCARABAJO PICUDO ROJO – Mònica Sagrera Cozar

 

Premi Especial Jordi Domenech

 • ISPEAK: REALIZACIÓN DE UNA APP PARA PERSONAS MUDAS – Mathis Paturle

 

1r Premi Exporecerca Categoria A

 • LABORATORI D’INVESTIGACIÓ EN L’APROFITAMENT DE LES ENERGIES RENOVABLES I IOT (INTERNET OF THINGS) PER A L’ÚS QUOTIDIÀ EN LES SMART CITIES – Maria Prestamero Lorenzo, Laura Rosat Molinero, Alícia Roca Aso

 

1r Premi Exporecerca Categoria B

 • DESARROLLO Y ANÁLISIS DE LA UTILIDAD EDUCATIVA DE UN SISTEMA DE ELECTROFORESIS LOW COST PARA SECUNDARIA – Iria Ollero Cadilla, Clara Mingyue López Piñeiro

 

1r Premi Exporecerca Categoria C

 • DESENVOLUPAMENT I ESTUDI D’UNA APP PER IOS – Sara Martínez Alabart

 

1r Premi Exporecerca Categoria D

 • SEGUIMENT D’UNA PILOTA DE BÀSQUET: VERS LA DETECCIÓ  AUTOMÀTICA D’INFRACCIONS – Adrià Arbués Sangüesa

 

1r Premi Exporecerca Categoria E

 • Research for heavy metals in the ecosystem mothia island

 

2n Premi Exporecerca Categoria A

 • UN TREN AMB FUTUR:  DISSENY D’UN NOU TIPUS DE TREN QUE IMPLIQUI AUGMENTAR LA SEVA ESTABILITAT I REDUIR LES VIBRACIONS EN RELACIÓ AMB ELS ACTUALS – Mario Martín Sánchez

 

2n Premi Exporecerca Categoria B

 • ABRIENDO CANALES DE COMUNICACIÓN EN EDUCACIÓN – Jon Andoni Bretón Santamaría, Andrés Aguiriano Martin, Asier Rementeria Abad, Sue Gonzalez Palacios

 

2n Premi Exporecerca Categoria C

 • DISSENY, CONSTRUCCIÓ I PROGRAMACIÓ D’UN DISPOSITIU INALÀMBRIC COMANDAT PER VEU, WHATSAPP I TELEGRAM AMB FUNCIONS DIVERSES – Aleix Rodríguez Alameda

 

2n Premi Exporecerca Categoria E

 • CREACIÓN DE UN SISTEMA DE COMUNICACIÓN ENTRE PERSONAS CON DISCAPACIDAD VISUAL Y AUDITIVA USANDO HERRAMIENTAS TECNOLÓGICAS – “KONCIENCIA” – Iván Dario Gómez García, Yulfredy Rodríguez Arguello

 

3r Premi Exporecerca Categoria A

 • SISTEMA DE ANÁLISIS DE LA CALIDAD DEL ACEITE USADO EN FREIDORAS  MEDIANTE ESPECTROFOTOMETRÍA – Miguel Rodríguez Fernández, Martin Ansia Cantón

 

3r Premi Exporecerca Categoria B

 • PROPUESTA DE SOLUCIÓN MEDIANTE CAMBIO DE FILTRO PARA DISMINUIR LOS EFECTOS NEGATIVOS DEL TABACO EN EL ORGANISMO – Amaia Etxebarria, Izaro Petralanda, Nora Postigo Zabala, Ane Urgoiti Bercedo

 

3r Premi Exporecerca Categoria C

 • WHAT A CHANGE! A RESEARCH ON THE IMPLICATIONS AND PHYLOGENY OF SINGLE NUCLEOTIDE POLYMORPHISMS (SNPS) IN ALZHEIMER’S AND PARKINSON’S DISEASES – Joana Bordas, Carla Ferrer, Cecília Vila

 

3r Premi Exporecerca Categoria E

 • PRODUCTION AND CHARACTERIZATION OF AGRICULTURE MULCH POLYMERIC FILMS FROM CORNSTARCH AND GELATIN EXTRACTED FROM CHROME LEATHER WASTES – Júlia Pedroso Mascarello

 

1r Accèsit Categoria A

 • POLIESPORTIUS ADAPTATS: DISSENY I CREACIÓ D’UN SISTEMA PER EVITAR CONFUSIONS AMB LES LÍNIES EN LA PRACTICA D’UN ESPORT EN UN PAVELLÓ I FACILITAR EL SEU ÚS A PERSONES AMB DISCAPACITATS SENSORIALS – Mireia Calduch

 

1r Accèsit Categoria B

 • DISEÑO DE UNA APLICACIÓN ANDROID PARA LA COMPRA-VENTA DE PRODUCTOS AGRÍCOLAS SIN INTERMEDIARIOS – Juan Carlos Navares Vázquez

 

1r Accèsit Categoria C

 • EL SO DELS FRACTALS: RECERCA DE MÈTODES DE CREACIÓ DE MELODIES A PARTIR DE FRACTALS – Marta Llagostera Magrans, Biel Castaño Segade

 

1r Accèsit Categoria E

 • PROPELLER EFFICIËNTIE – Joon Broeckaert, Elke Handstanger, Liese D’Haen

 

Premi Especial Ciències Socials

 • INFÀNCIA CAPTIVA – Maria Escolà Sánchez

 

Premi Especial Arts i Lletres

 • AWARENESS. MAPPING I DANSA. PROJECTE DE FUSIÓ DE LES NOVES TECNOLOGIES AMB LA DANSA – Alícia Latorre Cascante, Nuria Capella Florensa

 

Reconeixement del Públic

 • LES CENTRALS NUCLEARS FINS I TOT FUNCIONANT BÉ CONTAMINEN? – Miguel Cano Sanchez, Dani Gaya Vicente, Jiayi Ji

 

Reconeixement dels Participants

 • ESTUDI SOBRE LA RELACIÓ ENTRE OLORS, SENSACIONS I RECORDS A PARTIR D’AMBIENTADORS CASOLANS – Aina Delgado Tovar, Aina López Casanovas, Laura Perera Aguado, Marc Quiroga Abad
 • EL PREU PERSONAL, ECONÒMIC I MEDIAMBIENTAL D’UN VOT:  ESTUDI DE LA PRESÈNCIA FEMENINA EN LES ELECCIONS DEL 27 DE SETEMBRE I DEL 20 DE DESEMBRE DE 2015 I EL COST MEDIOAMBIENTAL QUE SUPOSA LA PROPAGANDA ELECTORAL – Pau Martí València Griñó, Aliona Irene González Francés

 

Premi Obra Social “La Caixa” Categoria A

 • LES CENTRALS NUCLEARS FINS I TOT FUNCIONANT BÉ CONTAMINEN? – Miguel Cano Sanchez, Dani Gaya Vicente, Jiayi Ji

 

Premi Obra Social “La Caixa” Categoria B

 • EPSTEIN-BARR VIRUS AND MITOCHONDRIAL DNA: ELABORATION OF A PHYLOGENETIC TREE STUDYING MITOCHONDRIAL DNA SAMPLES AND STUDY OF THE GROWTH OF EPSTEIN-BARR INFECTED CELLS CULTURES – Júlia Sánchez Viladevall

 

Premi Obra Social “La Caixa” Categoria C

 • EL SO DELS FRACTALS: RECERCA DE MÈTODES DE CREACIÓ DE MELODIES A PARTIR DE FRACTALS – Marta Llagostera Magrans, Biel Castaño Segade

 

Premi Obra Social “La Caixa” Categoria D

 • SEGUIMENT D’UNA PILOTA DE BÀSQUET: VERS LA DETECCIÓ  AUTOMÀTICA D’INFRACCIONS – Adrià Arbués Sangüesa

 

Premi Comunicacions Radioelèctriques Terrestres o Espacials o de Radioastronomia

 • Desert

 

Accèsit Ciència en Societat Categoria A

 • LA FÍSICA AL PATINATGE – Clàudia Moreno Limonche, Andrea Alén Monterrubio

 

Premi Ciència en Societat Categoria B

 • DESARROLLO Y ANÁLISIS DE LA UTILIDAD EDUCATIVA DE UN SISTEMA DE ELECTROFORESIS LOW COST PARA SECUNDARIA – Iria Ollero Cadilla, Clara Mingyue López Piñeiro

 

Premi Ciència en Societat Categoria C

 • DIGUES NO. EFECTES TOXICOLÒGICS DE L’ÈXTASI (MDMA) I LA KETAMINA – Maria Viñas Casas

 

Premi TRAMeduca

 • DISSENY I CONSTRUCCIÓ D’UNA CADIRA BASCULAR AMB RODES I D’UN GATEJADOR PER A NENS DE QUATRE ANYS AMB PLURIDISCAPACITAT – Pere Valls Badia

 

Premi Ingenia Motion Control

 • DETECCIÓ D’ESTRUCTURES CIRCULARS EN OBJECTES ORIENTADA AL CONTROL DE QUALITAT MITJANÇANT TÈCNIQUES DE VISIÓ PER COMPUTADOR – Marc Aymerich Cugat

 

Premi Societat Catalana de Tecnologia

 • POLIESPORTIUS ADAPTATS: DISSENY I CREACIÓ D’UN SISTEMA PER EVITAR CONFUSIONS AMB LES LÍNIES EN LA PRACTICA D’UN ESPORT EN UN PAVELLÓ I FACILITAR EL SEU ÚS A PERSONES AMB DISCAPACITATS SENSORIALS – Mireia Calduch
 • DISSENY, CONSTRUCCIÓ I PROGRAMACIÓ D’UN DISPOSITIU INALÀMBRIC COMANDAT PER VEU, WHATSAPP I TELEGRAM AMB FUNCIONS DIVERSES – Aleix Rodríguez Alameda

 

Premi Casa Àsia

 • LA COMUNICACIÓ NO VERBAL EN LA SALUTACIÓ. ESTUDI COMPARATIU ENTRE LES CULTURES CATALANA I JAPONESA – Jael Violant Romero González

 

Premi Centre Kepler

 • Desert

 

Premi Transports Metropolitans de Barcelona

 • UN TREN AMB FUTUR:  DISSENY D’UN NOU TIPUS DE TREN QUE IMPLIQUI AUGMENTAR LA SEVA ESTABILITAT I REDUIR LES VIBRACIONS EN RELACIÓ AMB ELS ACTUALS – Mario Martín Sánchez

 

Premi Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

 • DISSENY I CONSTRUCCIÓ D’UNA CADIRA BASCULAR AMB RODES I D’UN GATEJADOR PER A NENS DE QUATRE ANYS AMB PLURIDISCAPACITAT – Pere Valls Badia

 

Premi Diari ARA Categoria A

 • LABORATORI D’INVESTIGACIÓ EN L’APROFITAMENT DE LES ENERGIES RENOVABLES I IOT (INTERNET OF THINGS) PER A L’ÚS QUOTIDIÀ EN LES SMART CITIES – Maria Prestamero Lorenzo, Laura Rosat Molinero, Alícia Roca Aso

 

Premi Diari ARA Categoria B

 • DESARROLLO Y ANÁLISIS DE LA UTILIDAD EDUCATIVA DE UN SISTEMA DE ELECTROFORESIS LOW COST PARA SECUNDARIA – Iria Ollero Cadilla, Clara Mingyue López Piñeiro

 

Premi Diari ARA Categoria C

 • ISPEAK: REALIZACIÓN DE UNA APP PARA PERSONAS MUDAS – Mathis Paturle

 

Premi Diari ARA Categoria D

 • SEGUIMENT D’UNA PILOTA DE BÀSQUET: VERS LA DETECCIÓ  AUTOMÀTICA D’INFRACCIONS – Adrià Arbués Sangüesa

 

Premi Ciencia en Acción

 • DESIGN OF A POLYMERIC REPLICA OF THE HUMAN AORTIC ARCH FOR IN VITRO EXPERIMENTATION – Maite Molins

 

Premi Societat Catalana de Biologia Categoria A

 • ESTUDIO DE LA INFLUENCIA DEL CAMBIO CLIMÁTICO EN LA FUNCIONALIDAD DE LAS PLANTAS – Laura Costas Blanco, Ines Castro Castro, Mario Fontanes Zapatero

 

Premi Societat Catalana de Biologia Categories B i C

 • EFECTO DEL CAMBIO CLIMÁTICO EN LAS AVES MIGRATORIAS – Alvaro Martín Nuñez, Maria Mus Chovares, Daniel Escrig Cerdá
 • Estudio comparativo de la eficacia de la utilización de la plata coloidal como fertilizante, conservante, germicida, tratamiento de afecciones en plantas y regenerador de células animales y tejidos – Antonio Molinares Rojo, Juan Antonio Pérez Vázquez, Arturo Barba Rodríguez, Rodrigo Daza Vicente

 

Premi Institut de Recerca de Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau Categoria A

 • JO HO ACCEPTO… I TU? ANÀLISI DEL FET QUE UNA PERSONA ACCEPTI QUE TÉ UNA MALALTIA I SI AQUESTA LI POT AFAVORIR O NO – Susana Sánchez Muñoz

 

Premi Institut de Recerca de Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau Categoria B

 • EPSTEIN-BARR VIRUS AND MITOCHONDRIAL DNA: ELABORATION OF A PHYLOGENETIC TREE STUDYING MITOCHONDRIAL DNA SAMPLES AND STUDY OF THE GROWTH OF EPSTEIN-BARR INFECTED CELLS CULTURES – Júlia Sánchez Viladevall

 

Premi Institut de Recerca de Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau Categoria C

 • WHAT A CHANGE! A RESEARCH ON THE IMPLICATIONS AND PHYLOGENY OF SINGLE NUCLEOTIDE POLYMORPHISMS (SNPS) IN ALZHEIMER’S AND PARKINSON’S DISEASES – Joana Bordas, Carla Ferrer, Cecília Vila

 

Premi del Parc Científic de Barcelona

 • EPSTEIN-BARR VIRUS AND MITOCHONDRIAL DNA: ELABORATION OF A PHYLOGENETIC TREE STUDYING MITOCHONDRIAL DNA SAMPLES AND STUDY OF THE GROWTH OF EPSTEIN-BARR INFECTED CELLS CULTURES – Júlia Sánchez Viladevall
 • WHAT A CHANGE! A RESEARCH ON THE IMPLICATIONS AND PHYLOGENY OF SINGLE NUCLEOTIDE POLYMORPHISMS (SNPS) IN ALZHEIMER’S AND PARKINSON’S DISEASES – Joana Bordas, Carla Ferrer, Cecília Vila
 • CICLE DE VIDA AMB CÀNCER: COM AFECTA LA PRESÈNCIA DEL CÀNCER ALS GENS D’UNA PERSONA I QUINES CONSEQÜÈNCIES SOCIALS TÉ? – Mireia Carranza Prior

 

Premi Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) / Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) Categoria A

 • ESTUDI COMPARATIU DE L’EFICÀCIA DE LLEVATAQUES CASOLANS PER NETEJAR  TAQUES DE TINTA DE ROTULADOR EN DIFERENTS TIPUS DE TEIXITS – Judith Solà Lafargue

 

Premi Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) / Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) Categoria B

 • ESTUDIO DE LA FUNCIONALIDAD DE “BIFURCARIA BIFURCATA” EN LAS CHARCAS INTERMAREALES DE CABO ESTAY (RÍA DE VIGO) – Silvia Vidal Soto, Raquel Vidal Soto, Raquel Lago Fidalgo, Antía Lago Besada

 

Premi Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) / Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) Categoria C

 • PROJECTE ROV, DISSENY I CONSTRUCCIÓ D’UN ROBOT SUBMARÍ – Arnau Valbuena Torrellas

 

Premi de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

 • ESTUDI  DE LES ETAPES DE LA VIDA DE LA SÍNDROME DE DOWN: L’ADOLESCÈNCIA I LA VIDA ADULTA – Míriam Rodríguez Morral

 

Premi Editorial PRHGE (Penguin Random House Grupo Editorial)

 • A l’espera de confirmació

 

Premi Exporecerca VHIR

 • DESIGN OF A POLYMERIC REPLICA OF THE HUMAN AORTIC ARCH FOR IN VITRO EXPERIMENTATION – Maite Molins

 

Menció Especial INTEL Excellence in Computer Science Award

 • DESENVOLUPAMENT I ESTUDI D’UNA APP PER IOS – Sara Martínez Alabart
 • DISSENY, CONSTRUCCIÓ I PROGRAMACIÓ D’UN DISPOSITIU INALÀMBRIC COMANDAT PER VEU, WHATSAPP I TELEGRAM AMB FUNCIONS DIVERSES – Aleix Rodríguez Alameda
 • XTREMIS, EL DRONE CONTROLAT PER VEU – Marc López Vila, Fath Kalaidji

 

Menció Especial RICOH Americas Corporation, dirigit a treballs relacionats amb les ciències ambientals

 • DESARROLLO Y ANÁLISIS DE LA UTILIDAD EDUCATIVA DE UN SISTEMA DE ELECTROFORESIS LOW COST PARA SECUNDARIA – Iria Ollero Cadilla, Clara Mingyue López Piñeiro
 • EVALUACIÓN DEL USO DE PERROS PARA LA DETECCIÓN DEL ESCARABAJO PICUDO ROJO – Mònica Sagrera Cozar
 • DESIGN OF A POLYMERIC REPLICA OF THE HUMAN AORTIC ARCH FOR IN VITRO EXPERIMENTATION – Maite Molins

 

Menció Especial YALE Science and Engineering Association, Inc

 • DISEÑO DE UN SISTEMA DE SIEMBRA AUTÓNOMO MEDIANTE QUADCÓPTERO – Simón Collazo Lema, Uxía Pérez García
 • DISSENY I CONSTRUCCIÓ D’UNA CADIRA BASCULAR AMB RODES I D’UN GATEJADOR PER A NENS DE QUATRE ANYS AMB PLURIDISCAPACITAT – Pere Valls Badia
 • XTREMIS, EL DRONE CONTROLAT PER VEU – Marc López Vila, Fath Kalaidji

Menció Especial American Meteorological Society

 • CANVI CLIMÀTIC I INTERACCIÓ PLANTA-POL·LINITZADOR. RESPOSTES D’EPISYRPHUS BALTEATUS A BVOCS ACTUALS I PREDITS DE SONCHUS TENERRIMUS I GLOBULARIA ALYPUM – Helena Nereida Calatrava Rodríguez

 

Menció Especial Mu Alpha Theta Award from the National High School and Two-Year College Mathematics Honor Society

 • EL SO DELS FRACTALS: RECERCA DE MÈTODES DE CREACIÓ DE MELODIES A PARTIR DE FRACTALS – Marta Llagostera Magrans, Biel Castaño Segade
 • BLACK HOLE MASS AND LIFE EXPECTANCY OF THE BINARY SYSTEM V404 CYGNI FROM SPECTROSCOPIC OBSERVATIONS – Martí Vives

 

Menció Especial The Society for in vitro Biology

 • ESTUDI COMPARATIU DE LES RESISTÈNCIES ALS ANTIBIÒTICS QUE PRESENTEN ELS BACTERIS DAVANT DIFERENTS CONDICIONS MEDIAMBIENTALS EN TRES ESPAIS PÚBLICS: ESCOLA, CAP I PARC – Marta Urdí Marzo
 • Estudio comparativo de la eficacia de la utilización de la plata coloidal como fertilizante, conservante, germicida, tratamiento de afecciones en plantas y regenerador de células animales y tejidos. – Antonio Molinares Rojo, Juan Antonio Pérez Vázquez, Arturo Barba Rodríguez, Rodrigo Daza Vicente

 

Menció Especial ASM Materials Education Foundation

 • DESIGN OF A POLYMERIC REPLICA OF THE HUMAN AORTIC ARCH FOR IN VITRO EXPERIMENTATION – Maite Molins